reklama

Minovým polem tiskových chyb ke kachním prsíčkám s kapustičkou

2. 1. 2017
Tato exoticky upravená kachna nebývá běžnou položkou jídelníčků asijských restaurací, což je s podivem, protože chutná skvěle a příprava je jednoduchá. Vám to ovšem umožňuje během hodiny připravit jídlo, které určitě neseženete na každém rohu.
Minovým polem tiskových chyb ke kachním prsíčkám s kapustičkou
Foto Mad
Pro nás recept bohužel jeden háček měl, obsahoval hrubou chybu v množství vody uváděném pro přípravu obalovacího těstíčka. Těžko říci, co mělo být správně místo předepsaných 300 ml. Že by 30 ml? Určitě méně než 150 ml, které jsme přidali my, protože nám údaj již od pohledu neseděl. Ačkoliv jsme dali vody polovinu, vyrobili jsme velmi řídkou kaši, připomínající malířskou barvu po naředění. Tak jsme začali přidávat mouku a solamyl, až jsme měli těstíčka tolik, že by stačilo na týdenní provoz asijské rychloobčerstvovny, ale stále to bylo jaksi málo, o čemž se můžete přesvědčit na fotce níže. 
Originální recept kapustičky před smažením krátce vaří a pak prudce zchladí, my máme z jiných receptů vyzkoušeno, že tuto spartakiádu si rozpůlené kapustičky můžou odpustit. Tak, jdeme vařit!


Na dvě kachní prsa, tedy asi 4 porce, budeme dále potřebovat: 1/2 kg růžičkové kapustičky, 1 BIO pomeranč, 1 chilli papričku (tu jsme neměli, tak jsme vzali 4 miniaturní sterilované), 4 plátky anglické slaniny, asi 2 cm nastrouhaného zázvoru, 3 lžíce sojové omáčky, 60 g hladké mouky, 80 g solamylu, 1 vejce (lépe řečeno jeho bílek), sůl, olej, sterilované brusinky.
Foto Mad

Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nastrouháme 2 polévkové lžíce zázvoru (což podle tloušťky vychází na oloupání asi 2 cm kořene), trochu kůry z jednoho biopomeranče, který sem pak vyždímáme, přidáme polévkovou lžíci sojové omáčky a jednu nadrobno nasekanou chilli papričku. Vše pěkně promícháme.
Foto Mad

Kachní prsa zbavíme kůže, příčně je nakrájíme na 1 cm silné plátky a v připraveném roztoku je necháme nejméně půl hodiny marinovat.
Foto Mad

Čekání na marinovaná prsa si zkrátíme připravou těstíčka. V misce, ve které budeme kousky prsou obalovat, vytvoříme hladké těstíčko tak, že nejprve promícháme 60 g hladké mouky, 80 g solamylu a asi 2 špetky soli a pak přidáme 1 bílek a zhruba půldecku studené vody, přilévejte opatrně. Mělo by vzniknout hladké těstíčko. Je-li příliš tuhé, přidejte vodu, v opačném případě mouku a solamyl.
Foto Mad

Máme ještě čas? Máme, což je dobře. Očistíme kapustičky, nakrájíme je na krásné poloviny a krátce je na oleji osmahneme po obou stranách.
Foto Mad

Pak ke kapustičkám přihodíme na kousky pokrájené 4 plátky anglické slaniny, a zatímco slanina zlátne, vyjmeme kachní kousky z marinády, zbylý marinovací roztok nalijeme ke kapustičkám, přidáme podle chuti brusinek, doplníme trochou vody, zamícháme a krátce podusíme.  
Foto Mad

Marinované kousky masa obalíme v těstíčku. Jak vidíte, v našem případě šlo spíše o láčení, protože naše těstíčko bylo díky chybě v receptu poněkud řidší. Takže z této fotky si příklad neberte. Přidali jsme ji pro vás, kterým se nějaké jídlo ne úplně povedlo. Nejste v tom sami!
Foto Mad

Obalená prsíčka smažíme asi 2 minuty na rozpáleném oleji, takže svižně. Originální recept doporučuje masíčko napíchnout na špízy, ponořit do těstížka a v zápětí vrhnout do fritézy. My jsme zvolili pánev s větším množstvím oleje, než je běžné.
Foto Mad

Okamžitě servírujeme. Nejlepší přílohou je jasmínová rýže. Dobrou chuť!
Foto Mad

Zaujal vás náš obrazový recept? Spoustu inspirace naleznete i v naší naší NETkuchařce.

Text Mad, vařila Darka
teplo
24. 9. 2018 12:48 Včera zahájila Teplárna Liberec letošní topnou sezónu. V loňském roce producent tepla a TUV zahájil topnou sezónu už 4. září, tedy o 19 dní dříve.

 

dárky
24. 9. 2018 12:01 Liberec na odměny učitelů základních škol přidá dva miliony korun. Na jednoho učitele v průměru vychází 4000 korun, rozhodnutí je na řediteli školy.
cl
24. 9. 2018 11:54 Liberecký kraj připravuje na Českolipsku dvě rekonstrukce silnic druhé třídy, jež si vyžádají skoro 415 mil. Kč. Opravovat se bude přes 17 km vozovek.
kvk
24. 9. 2018 10:01 Den evrospkých jazyků se koná ve středu 26.9. od 8.00 v krajské knihovně. Čekají vás přednášky, kvízy, speak-dating s rodilými mluvčími, zkoušky tlumočení a kurzy mluvených i znakových jazyků.

 

reklama
Kalendář
po
út
st
čt
so
ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
září
2018
reklama
GENUS PLUS TÝDEN (www.genusplus.cz) nebo (www.tydenvlk.cz) – společný zpravodajský a publicistický server. Provozuje GENUS TV a.s., Rumunská 655/9, 460 01 Liberec, IČ: 48291927. Společnost je zapsána v OR vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, odd. B, vložka 439. Kontakt: net@genusplus.cz. U nevyžádaných příspěvků považujeme jejich zaslání za souhlas k případnému bezplatnému zveřejnění včetně dodané obrazové informace (foto, video apod.).