reklama

NETRECEPT - VAŠE KUCHAŘKA - OBSAH

1. 1. 2016
Když jsme publikovali náš první NETRECEPT, netušili jsme, že se z něj časem stane regulérní kuchařka, unikátní detailní fotodokumentací výrobních postupů.
Dobroty z našeho NETreceptáře       

HOVĚZÍ, TELECÍ a VEPŘOVÉ

Hovězí pupek po burgundsku
Lehký gulášek po italsku
Středomořská roláda
Hovězí pečeně inspirovaná kantonem Ticino
Řízky po toskánsku
Křenové závitky
Hovězí s mrkví ve víně, ve finále přikryté bramborami máčenými v parmazánu
Řecký guláš
Stifado, řecká klasika pro český víkend

Vepřová inspirace telecím frikassé s chřestem
Panenka s bramborami zapečenými se smetanou a Roquefortem
Koleno jako ovar i jako pečeně
Pečená krkovička špikovaná česnekem s marinovanou řepou
Kalio ajam, inspirace ze Sumatry
Panenka s liškovou omáčkou
Tajemství nadívané panenky si dává na čas
Musaka po bulharsku

SKOPOVÉ a JEHNĚČÍ
Grilujeme jehně
Amírstánský beránek
Špenátové kari z jehněte
Jehněčí řízečky v čtyřobalu
Jehněčí pečeně

KRÁLÍCI
Tibetský králíček s ošlejchem
Králičí ragú s hlívou ústřičnou
Králíčí játra po středomořsku
Na zelíčku pečená králičí stehýnka
Králík na víně, česneku a rozmarýnu
Králík na švestkách
Králíček na smetaně po našem
Králík obležený vilnými olivami

ZVĚŘINA
Zvěřinové ragú s perníkovými knedlíky
Co dělat, ulovíme-li srnu

RYBY
Filé z trouby pro kuchařské trouby
Kapr na víně po provensálsku
Kapří hranolky
Candát po vídeňsku
Štika po toskánsku
Baked potato with tuna pro britský večírek
Tuňák na kreolský způsob

LOSOSI
Bohémské lasagne s chřestem, lososem a spoustou bylinek
Losos s brokolicí v manželství po italsku
Lososí filety v pomerančové marinádě
Losos se šafránovou omáčkou
Losos obložený grilovanou zeleninou - Štědrovečerní večeře pro velkou rodinu
Losos v court bouillon s omáčkou a žampiony

MOŘSKÉ POTVORY
Paella s krevetami a kuřecím masem
Salát alá krab
Rybí polévka
Dvě lehké sexy chuťovky a jedno opáčko
Krevety s italskými těstovinami
Kam s chobotnicí? Do chorvatského salátu!

OPEŘENCI
Kachní prsa s kapustičkou
Kachní prsa s rýží na exotický způsob
Husí stehna po italsku
Kachní prsa po myslivecku s brusinkami
Kachna po provensálsku
Kachní prsa s portským vínem a šalotkou
Kachna s jablky a calvadosem
Cailles roties, pečené křepelky
Bažant marinovaný ve víně a bylinkách
Kachna pečená po francouzsku
Husí prsa s červenými hruškami na bílém víně
Husí stehna na čočce
Kachní prsíčka s hlívovou omáčkou a rýží basmati

KUŘATA
Kuřecí stehna pečená na cizrně
Kuře po toskánsku
Citrónové kuře
Kuřecí paličky s fetou a oregánem
Opilé kuře ozdobené schinkenspeckem
Rukolové pesto na kuřecím masíčku
Kuře vycpané bylinkami
Již dost bylo grilovaných kuřat, dejte si ho po marseillsku!
Řízky po toskánsku

BEZMASÁ JÍDLA
Rustikální španělská tortila
Ratatouille
Dvakrát hlavní role pro pýchavku obrovskou
Chřestový koláč s fetou
Tempeh, soba nudle, para ořechy a brokolice
Fenyklový výlet do veganského světa
Baklažán a´la Jean
Tuřínové placičky s jogurtovým dipem
Chřestové rizoto na víně
Pórkový koláč
Hrušky zapékané s roquefortem
Bageta se zapékaným roquefortem
Inženýrské bramboráky
Brokolicové placky pro stůl všední i sváteční
Bramborové vafle
Houbová směs na topinky
Kapustu znali již staří Egypťané, a co vy?
Chřest pod peřinou v jedlé postýlce
Špenát s nivou a slaninou
Houbové karbanátky tety Ljuby
Lilek alias baklažán alias patison
Květák zapečený s vejci, sýrem a dobrou náladou
Chřestění šparglovými pazoušky na tři způsoby

SALÁTY
Čočkový salát s červenou řepou, bazalkou a fetou
Jednoduchý fazolový salát
Čekankový salát s hruškami a s nivou
Salát z medvědího česneku
Devítivrstvý salát pro tabuli geologického večírku
Salát s červenou řepou a mrkví

POLÉVKY
Asijská kukuřičná polévka s krevetami
Dršťková pro vegetariány i pro masožravce
Hrášková polévka
Hutná polévka s fazolemi a masem
Polévka z dýně Hokaido
Ostrůvek čočky v mrkvovém moři říznutém zázvorem

TĚSTOVINY A RIZOTA
Liškové rizoto po italsku
Žampionové rizoto
Těstoviny s chřestem, hráškem a rajčátky
Cannelloni plněné špenátem a mletým hovězím
Špenátové rizoto s krevetami
Hříbkové lasagne inspirované Farou
Chřestové rizoto na víně

OSTATNÍ
Palačinka se šunkou a chřestem
Brambory zapečené se chřestem a šunkou
Plněný baklažán co dům dal
Guláš z hlívy ústřičné
Thajské červené curry s kuřetem a krevetami
Čekankové puky zapékané se šunkou a sýrem
Jarní "hlavička" s medvědím česnekem
Taková normální grilovačka se šamankou
Mrkev po anglicku podle Achilla Gregora
Jazyk v manželské (neboli polské) omáčce
Plněná cuketa
Žampióny portobello
Vejce podle Cyrana z Bergeracu
Madam niva v negližé a kožichu, rychlovka pro labužníky
Jak pejsek s kočičkou pekli pizzu
Kovbojské brambory s klobásou
Mušle babičky Danici
Nakládáme utopence
Thajské červené curry s masem dle vaší volby

PŘÍLOHY
Batáty nejsou brambory, ale připravují se podobně
Lišky se slaninou

DORTY
Dort se šampaňským a čerstvými malinami
Pistáciový dort s mascarpone
Marcipánový dort
Energetická bomba pro vyhládlé táborníky
Science show ve vaší kuchyni
Maruščin pohádkový dort ze čtyř druhů mléka
Engadinský dort s celými ořechy

DALŠÍ SLADKOSTI
Piškotové řezy s kaštanovým krémem
Kynuté posvícenské koláčky v ruce vytvarované
Švestkový koláč s tuzemákem a ořechy
Panettone
Hruškový koláč kořeněný calvadosem
Jablkový koláč na francouzský způsob
Crêpe Suzette
Flambované broskve na grilu
Nepečený malinový koláč s bílou čokoládou a créme fraiche
Jahodové pokušení
Mazanec a 2x jidáše
Vanilkové ovocné řezy
Citronový koláč
Bavorské louhované želvičky
Vánoční perníková chaloupka
Medvědí tlapy z lískových a vlašských ořechů
Což takhle dát si kiwi řezy
Nevíte, čím překvapit? Uspořádejte vaflovou párty!
Plněné listové čtverečky paní Evy

NÁPOJE
Horká čokoláda na dva způsoby
Zázvorový svařák a zázvorový čaj

NETRECEPT SPECIÁL
Výprava za Roquefortem
Vinný speciál
Brazilská inspirace Pao de queijo
Prostý výlet do nóbl světa čokolády
Domácí pomocníci - pár tipů na nákup
volby
10. 12. 2018 13:05 Sedm kandidátů a jedno uskupení bude usilovat o přízeň v dodatečných volbách do 15členného zastupitelstva Tatobit na Semilsku. Kandidátů je celkem 19.
morový sloup
10. 12. 2018 13:04 V Liberci skončily práce na obnově barokního morového sloupu u Kostela Nalezení sv. Kříže. Před 300 lety ho vytvořil Matyáš Bernard Braun.
soud
10. 12. 2018 12:02 Kontrola soudních protokolů chybí k uzavření dokazování v případu Ukrajinky (24) zavražděné v Liberci. Na chyby u soudu v Liberci poukázal obžalovaný.
práce
10. 12. 2018 10:05 V Libereckém kraji klesla v listopadu nezaměstnanost o desetinu bodu na 2,9 pct. Práci hledalo v kraji 9497 lidí, v říjnu jich úřady měly o 32 více.
reklama
Kalendář
po
út
st
čt
so
ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
prosinec
2018
reklama
GENUS PLUS TÝDEN (www.genusplus.cz) nebo (www.tydenvlk.cz) – společný zpravodajský a publicistický server. Provozuje GENUS TV a.s., Rumunská 655/9, 460 01 Liberec, IČ: 48291927. Společnost je zapsána v OR vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, odd. B, vložka 439. Kontakt: net@genusplus.cz. U nevyžádaných příspěvků považujeme jejich zaslání za souhlas k případnému bezplatnému zveřejnění včetně dodané obrazové informace (foto, video apod.).